De ce s-ar putea sa aveti nevoie de un avocat?

Este posibil sa aveti o problema juridica si sa nu stiti cum sa o rezolvati. Avocatii au fost special instruiti in lege si sistemul nostru legal. Iar avocatul potrivit va poate sfatui si va poate ajuta in rezolvarea unei probleme paticulare cu care va confruntati.

In cazul in care aveti de-a face cu acuzatii penale sau un proces, de exemplu, un avocat va poate ajuta sa va cunoasteti si sa va intelegeti drepturile pe care le aveti, punctele forte si punctele slabe ale cazului dumneavoastra. Un avocat stie regulile si procedurile pentru argumentarea cazului in instanta de judecata. Si un avocat poate face o mare diferenta in ceea ce priveste verdictul cazului dumneavoastra, dar totul depinde de modul cum stie sa va reprezinte in fata judecatorului.

Un avocat va poate ajuta sa obtineti un divort, un faliment sau sa intocmiti un testament. Sau, daca ati fost ranit ori vi s-au adus injurii grave, un avocat va poate ajuta sa intentati un proces. Unii avocati se ocupa de o varietate de probleme juridice, pe cand altii sunt specializati in anumite domenii ale dreptului.

In unele cazuri, incapacitatea de a apela imediat la un avocat poate inrautati situatia. Daca sunteti arestat sau implicat intr-un accident auto grav, de exemplu, cineva ar trebui sa intervieveze martorii si sa stranga probe, cat mai repede posibil.

In alte situatii, consilierea juridica preventiva v-ar putea face sa economisiti timp si bani prin prevenirea problemelor juridice, inainte ca acestea sa apara. Luati, de exemplu, situatia in care cineva vrea sa cumpere o casa familiei sale. Se poate ca pe viitor sa aiba probleme daca in momentul in care va semna contractul de cumparare nu il va intelege complet. Sau poate doriti sa va lansati intr-o afacere cu un partener. Un avocat v-ar putea sublinia avantajele si dezavantajele diferitelor aranjamente de parteneriat.

Acestea sunt doar cateva din numeroasele situatii in care avocatii va pot oferi consultanta si asistenta, dar nu uitati ca daca aveti o problema juridica, aveti nevoie de informatii juridice, iar avocatii, desigur, sunt principalele surse de informatii. Daca ati cumpara toate informatiile necesare la preturile lor v-ati goli rapid contul tau bancar. Din fericire, exista multi avocati care vor colabora cu dumneavoastra pentru a va ajuta sa dobanditi o cunoastere mai buna a modului de lucru cu principiile si procedurile necesare chestiunii care va intereseaza, pana ajungeti sa lucrati chiar pe cont propriu. Daca sperati sa va reprezentati singur si apelati la un avocat doar pentru sfaturi, asigurati-va ca avocatul respectiv este deschis pentru acest tip de servicii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *