Notiuni utile despre serverele dedicate

de | august 16, 2018

Un astfel de server dedicat este cea mai buna modalitate de gazduire a unui site. Cu alte cuvinte, acest server va fi inchiriat pentru a se gazdui pe el site-ul sau paginile preferate ale unui singur client, care il va utiliza sau imparti dupa nevoile sale.

Aceste servere dedicate reprezinta solutia perfecta pentru gazduirea paginilor web care sunt mari consumatoare de resurse, deoarece ele au o cofiguratie personalizata care corespunde cu nevoile celor care recurg la astfel de solutii. Mai exact, clientul pune la dispozitia firmei de profil diverse caracteristici de care are nevoie pentru serverul dedicat (spatiu, memorie, viteza procesorului etc), iar aceasta trebuie sa ii puna la dispozitie un server dedicat  care sa respecte conditiile solicitate. Pretul cerut pentru un astfel de server dedicat este unul destul de mare si, de aceea, atat clientii, cat si firmele cu activitate in acest domeniu, prefera sa le inchirieze. Oricum, este bine sa stiti ca abonamentele pentru inchirierea unui astfel de server dedicat sunt destul de ridicate. De asemenea, deoarece nu poate fi facuta de oricine, si administrarea unui server dedicat presupune un cost destul de ridicat, deoarece este nevoie de un specialist care sa remedieze orice problema care poate sa apara pe timpul rularii. In momentul incheierii unui contract de gazduire a site-ului dumneavoastra pe un server dedicat, veti avea pretentia ca serviciile oferite sa fie in concordanta cu costul destul de ridicat al unui astfel de abonament. Ca urmare, conexiunea la internet cu ajutorul unui server dedicat trebuie neaparat sa fie una de viteza foarte mare.

Cu toate acestea, sunt tot mai multi clienti care folosesc aceasta metoda de gazduire, deoarece un server dedicat poate oferi, pe langa stabilitate si siguranta, o foarte buna viteza de transmitere a datelor si o rulare rapida a serviciilor.

Cand vorbim despre serverele dedicate este foarte important sa stim ca asistenta tehnica permanenta si stabilitatea sunt principalele caracteristici ale acestora, datorita faptului ca ele sunt grupate intr-un asa numit DATA CENTER, unde sunt monitorizate 24 de ore din 24, 7 zile din 7 si, in momentul aparitiei unor probleme, acestea sunt remediate in cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *