Tuningul auto o arta care va poate schimba aspectul masinii

Tuningul auto reprezinta un fel de arta a strazii, menita sa stimuleze toate simturile celor care privesc, si face referire atat la un aspect frumoas si de senzatie al unei masini, cat si la carecteristicile motorului si interiorul habitaclului. Punctul pe i poate fi pus de o linie melodica de exceptie, realizata dintr-un mp3 player, care sa scoata ceva watti muzicali, completat de un amplificator a carui putere sa se faca simtita prin intermediul a cel putin doua tweetere si un subwoofer, care sa acopere zgomotul produs de un motor furios, gata oricand sa isi faca simtiti caii putere. La orice expozitie auto sau raliuri, care nu fac parte din campionatul national, organizate cu ocaziile zilelor a diverse orase, pentru deliciul iubitorilor si posesorilor de masini, exista cel putin 4-5 modele de masini tunate in diverse moduri, care cu siguranta pot schimba viziunea multor persoane, fata de imaginea unei simple rable sau masini de serie. De cele mai multe ori, adevaratii maestrii ai tuningului participa la diferite concursuri de drifting, unde bijuteriile lor pe patru roti sunt lasate sa derapeze controlat, ducand pana la extrem orice senzatie. O masina tunata, cu un foarte bun gust, cu siguranta va atrage privirea multor persoane, atat datorita aspectului estetic ireprosabil, cat si datorita zgomotului produs de caii putere de sub capota sau de bass-ul woofer-ului, care face sa va tresara inima din piept. Cand spunem aspect estetic, ne referim la absolut tot ceea ce inseamna exteriorul si interiorul masinii: culoare, jante, cauciucuri, spoilere si faruri, esapament de inox si foarte zgomotos, fara a uita de un interior impecabil, realizat de cele mai multe ori din piele de culoare deschisa, completat cu niste ceasuri de bord modificate si iluminate in albastru neon.

Deci, dupa cum am spus, daca doriti sa va tunati masina, fara doar si poate, pentru realizarea unei ”opere” de exceptie, tineti cont ca este foarte important sa imbinati perfect armonia dintre aspectul estetic si si caii putere (mai exact performantele motorului). Degeaba veti avea o masina tunata la exterior si la interior, daca performantele motorului nu sunt modificate pentru ca la o accelerare rapida sa va lipeasca de scaun. Ganditi-va ce impresie lasati pe un drum public cand lumea intoarce capul dupa bijuteria dumneavostra, iar motorul va joaca feste, astfel incat puteti fi depasiti si de o ”caruta”. Cu siguranta nu este o imagine prea placuta. In mod normal, masinile sunt tunate fie pentru participarea la diverse concursuri fie doar din pasiune, pentru a defila in linistea noptii pe strazile marilor orase si a incanta mai ales privirile ”pasarilor de noapte”, vara pe la cluburi sau prin statiunile de la malul marii.

In mod normal, un tuning profesionist ajunge sa coste chiar si de cateva ori valoarea masinii, dar pasionatii acestui gen de arta nu tin cont de acest lucru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *