Abonamentele TV

Cand a fost introdus pentru prima data mediul de televiziune, telespectatorii nu au avut alta optiune decat sa utilizeze antene pe acoperis, sau asa-numitele antene „ureche de iepure”, cu scopul de a primi semnale de difuzare. Daca locul emitatorului si locul televizorului nu erau optime, semnalul  putea fi slab sau chiar inexistent. Pentru a contracara aceasta pierdere de semnal, unele servicii locale de televiziune au lungit cablul coaxial pentru anumiti clienti, care au platit o taxa de abonament pentru a acoperi cheltuielile companiei. Acest lucru a devenit prima generatie de servicii de televiziune prin cablu, conceputa doar pentru a oferi clientilor aceleasi emisii de retea ca si cele cu receptie clara prin antene.

Cu toate acestea, televiziunea prin cablu moderna ofera o serie de avantaje fata de cea originala, analogica si cu emisie prin aer. Unul dintre primele avantaje pe care le prezinta fata de vechile sisteme de televiziune prin cablu este receptia mai buna. Nu mai era nevoie ca telespectatorii sa strambe sau sa miste antena montata pe acoperis. Semnalul de la un sistem de televiziune prin cablu alimentat direct in tunerul intern al televizorului, ofera o imagine mai clara si un sunet mai bun.

Unii oameni prefera abonamentele TV prin cablu, deoarece acesta ofera o programare unica, fara  restrictiile de continut introduse pe retelele traditionale. Pentru ca televiziunea prin cablu sa fie un sistem inchis, doar abonatii au acces la canalele pe care le aleg pentru a le viziona. Un canal de cablu are dreptul de a afisa programele care ofera limbaj puternic, continut sexual sugestiv sau imagini violente, atata timp cat aceste informatii sunt comunicate in mod clar pentru a atentiona privitorul inainte de difuzare.

Multe sisteme de cablu TV au, de asemenea, capacitatea de a oferi abonatilor servicii de telefonie si acces la internet prin intermediul unui modem digital de mare viteza. Toate aceste servicii pot fi grupate intr-un pachet lunar rezonabil, eliminand astfel nevoia de conturi de telefonie si acces la internet separate, cu alti furnizori. Unele sisteme de televiziune prin cablu au caracteristici interactive, care permit telespectatorilor sa selecteze programele si filmele specifice pentru vizualizare la cerere sau sa ofere o inregistrare digitala pe care sa o vada mai tarziu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *