Repararea calculatorului

Nimic nu este mai frustrant decat ceva ce nu functioneaza atunci cand aveti nevoie cel mai mult de el. Se pare ca nu intotdeauna computerul are nevoie de reparatii majore. Exista defectiuni pe care le puteti diagnostica si le puteti remedia chiar dumneavoastra, cu un minim de efort.

Multi tehnicieni din industria reparatiilor de calculatoare percep o taxa chiar daca nu este vorba decat de strans un surub sau de curatat de praf o piesa. Si cel mai pacatos lucru este ca aceasta asa zisa defectiune va reaparea si veti fi nevoit sa dati din nou bani, cand ati putea foarte usor sa invatati sa va reparati singur calculatorul.

Si in ceea ce priveste soft-ul, lucrurile stau in acelasi fel. Decat sa platiti o resoftare, in realitate poate fi mai util sa eliminati programele spyware, virusii sau sa actualizati driverele. Este adevarat ca, in anumite cazuri, acestea sunt doar solutii temporare si ca nu va garanteaza repararea completa a calculatorului.

PC-urile care ruleaza orice versiune de Windows au nevoie de intretinere si de actualizare frecventa, mai ales daca este conectat la o conexiune always-on de banda larga. Noi vulnerabilitati sunt intotdeauna gasite si reparate. Mentinerea calculatorului dumneavoastra la curent cu pachetele de servicii si actualizarile ar trebui sa fie o prioritate pentru orice utilizator de computer.

In cazul in care calculatorul este inca in garantie, si daca va permite timpul, il puteti duce inapoi la producator pentru toate aceste reparatii. Este adevarat ca, in multe cazuri, producatorul stie cel mai bine care este cea mai buna alegere pentru repararea calculatorului dumneavoastra. Cu toate acestea, va fi nevoie adesea de o perioada de timp semnificativa in care va trebui sa asteptati returnarea unui calculator de la producator.

Pe de alta parte, cele mai multe PC-uri din zilele noastre, fie ca provin de la un producator de renume sau au un brand no-name, pot fi usor deservite de orice tehnician capabil. Piesele de schimb sunt, in general, universale, iar daca nu, pot fi gasite rapid piese compatibile.

Daca ajungeti in situatia in care este nevoie sa va duceti calculatorul la reparat, ar trebui sa stiti ca gasirea unui specialist calificat capabil sa faca reparatii PC-ului intr-un mod profesionist, competent si eficient poate fi o sarcina dificila.

Prin urmare, in functie de defectiunea aparuta, va trebui sa va decideti daca puteti sa o remediati singur sau este mai bine sa mergeti la service.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *