De ce sa apelam la un broker de asigurari

Un broker de asigurari este un specialist care ofera servicii de consultanta, despre modul de desfasurare a actiunilor care presupun diverse riscuri si fac tot felul de oferte care sunt in avantajul clientilor sai. Pentru a-si duce la bun sfarsit misiunea, trebuie ca brokerul de asigurari sa cunoasca foarte bine  variantele de asigurare, care sa poata acoperi cat mai mult posibil dintre riscuri, dar fara a incalca normele si legislatia in vigoare. Un broker trebuie sa fie foarte bine informat in domeniul pietei de asigurari, sa cunoasca majoritatea produselor oferite (conditii de asigurare/calitatea serviciilor/pret). De asemenea, cu ajutorul brokerului de asigurare trebuie sa stiti foarte clar cu ce suma veti fi despagubit in cazul unor avarii, acest aspect reprezentand chiar un principiu de selectie a ofertelor prezentate de acesta.

Brokerii de asigurari trebuie sa aiba in permanenta o cooperare foarte buna cu companiile de  asigurari, pentru a putea raspunde prompt si eficient oricarei cereri venite din partea clientilor. Un broker de asigurari trebuie sa fie in masura sa identifice si sa va prezinte riscurile la care puteti fi expus, dar si sa le evalueze.

Brokerii trebuie sa va prezinte toate mijloacele de protectie impotriva unor eventuale riscuri, dar si modul si masura in care acestea pot sau nu sa fie acoperite. Spre deosebire de agentii de asigurari (acestia sunt reprezentantii unei singure societati de asigurare), brokerii trebuie sa prezinte ofertele cele mai bune, din toate punctele de vedere, deoarece ei trebuie sa actioneze in permanenta in favoarea clientilor.

Serviciile de care ar trebui sa beneficiati, in momentul in care apelati la serviciile unui astfel de broker, trebuie sa cuprinda o foarte buna consultanta pentru reducerea cheltuielilor generate de diverse riscuri si, astfel, grijile dumneavoastra vor fi eliminate.

In concluzie, daca apelati la serviciile unui broker de asigurari, aveti grija ca acesta sa va prezinte oferte de la cat mai multe firme de asigurare, dar asigurati-va ca si cele mai ieftine ofera serviciile de care aveti nevoie (ce riscuri acopera, ce suma va despagubesc, etc) dar si cat de serioasa este firma de asigurari respectiva (puteti impartasi o serie de opinii de pe diverse forumuri).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *