Sfaturi utile pentru repararea injectoarelor

Atat la injectoarele electronice cat si cele mecanice, pe parcursul exploatarii pot aparea anumite depuneri de reziduuri, cauzate de continutul organic al carburantului care, impreuna cu impuritatile de rigoare, duc, de cele mai multe ori, la infundarea orificiilor existente pe acestea. Chiar si simplele cicluri repetate de pornire, functionare si oprire atrag dupa sine schimbari ale temperaturii motorului, schimbari ce duc in mod inevitabil la modificarea parametrilor injectoarelor, cauzate de diverse acumulari de reziduuri in orificiile si in corpul acestora. Procesul este destul de simplu si se explica prin faptul ca benzina cu impuritati, care circula prin injectoare, se evapora in momentul in care autoturismul este oprit, iar acestea se depun in partea inferioara a injectoarelor, blocandu-le oarecum orificiile, fapt ce duce inevitabil la o functionare defectuoasa sau chiar la oprirea motorului, deoarece nu se mai poate pulveriza benzina.

In momentul in care unul sau mai multe injectoare nu mai reusesc sa pulverizeze cantitatea de carburant necesara unei functionari optime a motorului,  vor aparea tot felul de probleme, incepand cu pornirea grea a motorului, atat cand e rece cat si cand acesta este cald, si pana in situatia dramatica de a fi in imposibilitatea realizarii pornirii.

Pentru a preintampina sau a rezolva, dupa caz, aceasta problema, este bine sa stiti ca aceste lucruri se pot realiza ori prin testare si curatare, ori prin  intretinere.

Pentru curatarea si verificarea efectiva a injectoarelor, acestea trebuie demontate cu mare grija  de pe motor, dandu-se jos cu tot cu rampa pentru injectoare. Dupa aceasta, ele sunt montate in service-urile specializate, pe un aparat de testare si diagnoza, cu ajutorul caruia este realizata verificarea, dupa ce in prealabil au fost supuse unui ciclu de curatare cu ultrasunete. Un aspect foarte important de care trebuie sa tineti cont este faptul ca aceste curatari cu ultrasunete decalibreaza injectoarele, daca recuregeti la mai mult de trei astfel de operatiuni, fapt ce atrage dupa sine o crestere considerabila a consumului de carburant.

In cazul in care problema nu este foarte grava si nu necesita demontarea injectoarelor de pe motor, se poate folosi o solutie speciala de curatare, foarte agresiva cu impuritatile, care se poate adauga in rezervorul cu carburant, in diverse doze, in functie de puterea de curatare. Aceste solutii de curatare se gasesc pe la toate statiile de alimentare cu carburant sau magazinele cu piese auto, si au proprietati destul de bune pentru a mentine sistemul de alimentare in conditii optime de functionare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *