Dragă copile ce-mi încălzeşti interiorul

de | august 11, 2022

Te aştept cu atât de multă bucurie. Te visez cu ochii deschişi şi mă rog neîncetat să fii sănătos şi bine. Cu fiecare mişcare a ta în mine, îmi fac gânduri şi îmi imaginez că vrei să îmi spui ceva.

Te simt la culcare cum îmi şopteşti „Noapte bună, mami!”.

Te simt în timp ce citesc fraților tăi povestea de seară: „Citeşte mai tare, mami!”.

Te simt în timp ce trec pe lângă o cofetărie: „Aş mânca ceva cu ciocolată!”.

Te simt când mă joc cu frații tăi: „Vreau eu jucăria aia!”

Printre toate fricile mele de viitoare mamă de trei copii, există o linişte care vine din mine, din inima ta cred, trimisă de Dumnezeu, care îmi zice că va fi bine, că vii să ne completezi, să ne întregeşti, ca un dar divin!

Îți mulțumesc că m-ai ales înainte să te naşti, înainte să îți fi văzut ochii, să îți fi simțit mirosul, să îți fi văzut zâmbetul. Acum înainte să fiu cucerită de chipul tău şi felul tău. Am încredere că eşti copilul nostru bun şi drag la locul potrivit.

Pentru noi vei fi perfect, perfectul cu numărul 3, iar de iubirea mea să nu te îndoieşti. Ea e nelimitată pentru tine la fel ca pentru frații tăi. Îți vei da seama repede că eşti iubit, dorit, aşteptat.

Sofia aşteaptă să îți vadă chipul, să ajute la liniştirea ta.

Radu pomeneşte de plimbări cu căruțul şi ştie că tu vei dormi cu noi, că dacă plângi te vom lua în brațe şi că va împărți jucăriile cu tine.

Eu şi tati ne numărăm mâinile, uneori ne dă cu virgulă, dar ştim că inima noastră are loc nelimitat şi voi, copiii noştri, o să vă hrăniți şi cu multă dragoste.

Tot mai des apare numele tău în casa noastră. Frații tăi ți-au ales chiar şi loc la masă.

Te iubesc, pui mic. Creşte încă puțin şi hai afară. Ne aşteaptă multe lucruri minunate de făcut şi văzut împreună.

De la mama pentru Radu

Câți ani ai tu, dragul mamii? 16…curând 17 ani! Vocea nu îți e în cea mai bună formă, părul des e dat cu gel, ochii vioi poartă uneori ochelari de soare, iar în barbă au apărut deja primele semne. Ești frumos! Pentru mine mereu ai fost, mereu vei fi!

Ești un tânăr adolescent ce te rușinezi în fața prietenilor că mama are un blog și mai scrie despre voi, rar de tot și atent, să nu vă „facă de râs”. Noroc că nu au răbdare tinerii din ziua de azi să citească de la începuturi: prima masă, primul dinte, primul caca la oliță. Ești salvat!

Te întorci acasă de la școală îmbujorat și, deși ți-e foame, nu prea mănânci. Te gândești la ea, la colega de bancă! E nou și pentru mine! E și puțin greu, dar și frumos! Mă bucur că de Crăciun m-ai întrebat ce ai putea să îi cumperi pentru a o surprinde.

Stai liniștit! Păstrez asta pentru sufletul meu, nu te voi da de gol niciodată. A fost un cadou și pentru mine să te pot ajuta!

Încă avem filmele noastre în familie și ador să ne așezăm pe canapea tată-fiu-mamă-fiică. Numai așa îți simt ție tălpile lipite de piciorul meu și pe sora ta sprijinindu-se pe umărul din partea ei. Cât mai am asta sunt bogată!! Parca mai ieri strigați după mine întruna „Mama, mama, mama!”. Azi e asta! Mâine ce va mai fi?

Știu ce va fi! Vom pune masa în sufragerie, aia mare, de 12 persoane și veniți de sărbători și în weekend acasă! Nu singuri, cu ai voștri, cu aleasa ta! Și după ce mâncăm și ne săturăm de vorbă strângem tot și facem spațiu să ne jucăm ca atunci când erați mici. Eu încă voi mai ști Păcălici, iar voi veți redeveni copiii mei.

Nu sunt tristă, deși poate par. Sunt melancolică și plină de speranță că „aleasa” va fi după sufletul tău! Ne-ai demostrat mereu că faci alegeri perfecte! Doamne, ce soacră mare mândră voi fi! Noi suntem aici să ne bucurăm pentru tine și să te susținem.

Oprește-te, mamă dragă! Sau oprește timpul acum, azi! Să fie astea 6, aproape 7 luni ale băiatului o viață fericită de om!

Radu drag, îți aștept aleasa să se nască, să aibă și ea prima masă, primul dinte, primul caca la oliță și părinții ei să o învețe să vorbiți aceiași limbă: a bunului simț, a bucuriilor mici și dese, a empatiei, a dragostei, a fericirii! Și le mulțumesc de pe acum pentru asta!

Vino până atunci să te mai țin la piept, să îți mai dau lăptic și să aștept primul „ma-ma”. Iar gelul de pe freză să mai întârzie!

Te iubesc azi și pentru totdeauna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *