La mulți ani, Răduc!!

de | iulie 25, 2022

Mă uit la el şi-s mirată. Mirată că a fost cândva nu de mult pe dinăuntrul meu. Mirată că nu mai are față de bebe mic mic, mirată că înțelege deja ce îi zic.

– Ah, a început ploaia! zic într-o zi cu voce tare pentru mine!

Îl văd că se ridică din două mişcări din locul de unde era şi se duce în balcon să se uite pe geamul deschis. Un omuleț care se uită în sus, un omuleț care şi-a amintit că acolo i-am arătat de curând că plouă.

Mă mir şi mă bucur. Încă are ochii mari care m-au cucerit de când mi l-au dat pe piept prima dată. Încă are mâini pufoase. Picioare jucăuşe şi foarte mâncabile. Buze de bebe şi miros de lapte.

Mă bucur şi mă minunez. Mă minunez că e al meu, că e bun, că învață repede, că mă strigă, că îl strigă şi mai des pe tati, că mă caută, că se lipeşte încă de mine ca o ştampilă, că se luptă pentru un loc în brațe atunci când e ocupat, că e receptiv şi atent, că se roteşte ca un titirez când nu vrea ceva, că face din curiozitatea lui una şi pentru Sofia, că a venit cu o putere şi o energie aparte, că mă ajută să-l cresc.

Radu mic creşte mare. Îşi lasă zilnic din haina de bebe câte puțin. Azi face 1 an! Un an cu Radu! Un an de mamă de băiat! Un an de familie în patru.

– Radu, ia crocodilul din hol! Du-l în sufragerie la jucării, te rog! E singur lăsat aici, săracul!

Vine, se uită la el, dar nu îl ia. Pleacă şi revine cu o păpuşă şi o pune lângă crocodil. Eu, ca o mamă care nu pricepe nimic, mă încrunt! Sofia, ca o soră care pricepe mai mult, exclamă:

– Mami, ce drăguț, acum crocodilul nu mai e singur! Bravo, Radu!

Cam ăsta-mi eşti, băiete! Te-am dorit vesel, am ales nume anume pentru asta, zâmbetul tău cucereşte inimi şi atrage priviri şi ciupituri de bătrânei pe stradă, iar acum vii cu asta!

Este pus pe şotii Radu meu! Sau aşa ne place nouă să credem şi să-l vedem!

Ne-ai schimbat, puiule! Ne-ai relaxat, deşi uneori e mai greu! Ne-ai arătat că putem şi ştim ce nu credeam! Ne demonstrezi zilnic că ne-ai ales pe noi să îți fim familie şi să ne fii voioşie, că aici ți-e locul!

Cu tine e complet acum tabloul! Te iubesc! Te iubim! Doamne, îți mulțumim şi te rugăm să nu-l laşi din grijă şi să-i faci viața o veselie!

La mulți ani, Răduc!!

Trei inimi doar pentru tine pentru totdeauna! ❤❤❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *